راهنمای خرید لوازم خانگی
راهنمای خرید دی وی دی پلیر dvd player
در نگاه اول یک دی وی دی شبیه یک سی دی است با این تفاوت که حجم عظیمی از داده های صوتی و ویدئویی را با فرمت MPEG-2 بر روی خود نگه می دارد و این داده ها توسط دستگاه DVP Player رمزگشایی شده و به سیگنال های ویدئویی تبدیل می شود.
در انتخاب یک دستگاه DVD Player واقعیت اینجاست که شما از دستگاه خود چگونه میخواهید استفاده کنید آیا میخواهید آنرا فقط به یک تلویزیون متصل کنید و سایز این تلویزیون چقدر است و یا نه میخواهید آنرا بعنوان جزئی از سینمای خانگی قرار دهید؟
به هر حال درست است که اطلاعات بر روی DVD بصورت دیجیتال ذخیره شده اما برای مشاهده آن باید اطلاعات دوباره رمزگشایی شده و بصورت آنالوگ دیده شود که این وظیفه DVD Player است. وقتی با تلویزیون های بزرگ به خروجی یک DVD Player نگاه کنیم میتوانیم کیفیت آنها را از هم متمایز کنیم. همچنین اگر از بلندگوهای تلویزیون به صدای پخش شده از دید وی دی گوش کنید تفاوت چندانی را احساس نمی کنید. با این اوصاف انتخاب یک دی وی دی مناسب احتیاج به یک سری اطلاعات دارد.
امروزه در بازار سه دسته DVD Player موجود است:
ابتدایی
این دسته برای کسانی مفید بوده که فقط می خواهند یک دی وی دی اجاره و یا خریداری کرده و با اتصال آن به تلویزیون به مشاهده فیلم بپردازند. در استفاده از این دسته دی وی دی پلیرها کیفیت تصویر و صدا مناسب بوده و قابلیت انتخاب صحنه ها هم میسر می باشد. این دسته دارای ریموت کنترل و از دسته های دیگر کوچک تر بوده و بیشتر فرمت های رایج را اجرا می نماید.
متوسط
اگر مایل به استفاده از دستگاه با کیفیت صدای بهتر و متصل کردن آن به LCD و پلاسما و تلویزیون های صفحه عریض هستید از این دسته استفاده نمایید. پلیرهای پیشرفته تر دارای امکانات بیشتر از جمله قابلیت استفاده از چند دیسک و کابل های مخصوص برای اتصال به تلویزیون و همچنین جایگزینی مناسب برای سیستم صوتی منزل است. این پلیرها قادر به اجرای دی وی دی هایی که با فرمت های دیگر هستند نیز می باشند.
پیشرفته
اگر مایل به استفاده از سیستم کاملی هستید این دسته پیشنهاد می شود. این دستگاه قسمتی از سینمای خانگی را تشکیل می دهد که قادر به پخش تصاویر تیز و بدون لرزش است. این دسته آنچه که شما از کیفیت یک دی وی دی به جای سی دی باید احساس کنید را بطور کامل به نمایش خواهد گذاشت.
خصوصیات کلیدی دی وی دی پلیرها
با گذاشتن یک DVD پر درون دستگاه، سیستم براساس دسته بندی آن خصوصیات مختلفی از جمله انتخاب زبان، خروجی دیجیتال صدا، پشتیبانی فیلم های چند زاویه ای و اجرای سی دی های صوتی را در دسترس کاربر قرار می دهد.
فرمت ها
فرمت های معمول در دی وی دی ها شامل DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW و DVD Ram هستند. همه دی وی دی ها همه فرمت ها را اجرا نمی کنند. پس در هنگام خرید به فرمت هایی که در اکثر مواقع استفاده می کنید توجه کنید.
پلیرهای چند دیسکی
اگر در آن واحد می خواهید از DVD Player استفاده کرده و در همان زمان می خواهید یک سی دی صوتی را نیز گوش کنید از این نوع دستگاه ها باید استفاده کنید. تعداد دیسک ها از 2 و 3 و 5 و 6 تا برخی از آنها که حتی میتواند تا 403 دیسک را پشتیبانی کند.
DVD صوتی
هر دی وی دی پلیری سی دی ها را نیز اجرا می کند اما سی دی های جدید با نام هایDVD-Audio (Super Audio)SA-CD که کیفیت صدا بهتری از سی دی های معمول بازار دارد(نوع جدیدی از فرمت که تا 6 کانال مجزا از موسیقی را پشتیبانی می کند) را هر پلیری اجرا نمی کند. فقط پلیر های دسته سوم(پیشرفته) قادر به اجرای این نوع سی دی ها هستند.
صدای فراگیر دیجیتال
باعث تولید صدایی شبیه به صدای سینما می شود. این کار با تبدیل track صوتی به سیگنالهایی جدا برای هر اسپیکر انجام می شود. که دالبی دیجیتال و DTS دو فرمت از انواع معمول آن هستند. و بیشتر پلیرها دارای این امکان می باشند.
اجرای VCD
یک فرمت معمول البته بیشتر در آسیا که از DVD ها ارزان تر و با کیفیت پایین تری عرضه می شود. داده ها بر روی سی دی ذخیره می شود و حجم بالایی را نمی توان بر روی آن قرار داد.بیشتر پلیرها قادر به اجرای این فرمت هستند.
دیسک های CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW
بعضی از پلیرها قادر به اجرای فایل های صوتی و تصویری ایجاد شده توسط کامپیوتر می باشند.
علامت گذاری
پلیرهای پیشرفته قادر به گذاشتن علامت بر روی صحنه های مورد نظر شما در یک فیلم هستند و قادرند که آنها را درخود ذخیره کرده و حتی در زمانی که دیسک در دستگاه نیست آنها را نشان دهند.
Resume
این امکان شما را قادر می سازد تا اگر از یک دیسک زیاد استفاده می کنید و مثلا بخش خاصی از آنرا مکرر جستجو و مشاهده می کنید در دفعات بعدی بدون جستجو شما را مستقیم بر سر track مورد دلخواه قرار دهد.
کابل ارتباطی
مهمترین وسیله ای که دستگاه را به تلویزیون متصل کرده و اثر زیادی بر روی کیفیت صدا و تصویر می گذارد کابل ارتباطی است.انواع آن شامل:
Component video(جزء تصویر)
دی وی دی ها به جزء تصویر رمز شده اند.اگر شما تلویزیونی با ورودی جزء تصویر دارید(مانند کلیه تلویزیون هایHDMI امروزی) باید یک دی وی دی پلیر با خروجی جزء تصویر بخرید. سپس تلویزیون و پلیر را با یک کابل سه سیمه به هم وصل کنید. این نوع از رمز نگاری سطح کنتراست بالا و رنگ های واقعی تری را ارائه می دهد.
S-video connection(ارتباط S-video)
این گزینه بعد از قبلی بهترین گزینه است برای تلویزیون ها و پلیرهایی که فاقد جزء تصویر باشند.
در تلویزیون های قدیمی باید از یک RF modulator با خروجی composite video از دی وی دی برای اتصال به ورودی آنتن استفاده کنید.
Audio connectors(ارتباط دهنده های صوتی)
در مدل های گران قیمت در پلیرها چند نوع خروجی صدا تعبیه شده است که می توان آنها را به یک سیستم hi-fi دیگر متصل کرد.
Enhanced Audio Connections
اگر می خواهید پلیر خود را به رسیورAV متصل کنید، چک کنید که رسیور شما ورودی دیجیتال یا نوری دارد؟ همه دی وی دی پلیرها دارای یک خروجی آنالوگ استریو هستند و بسیاری از آنها دارای هر دو نوع خروجی هستند.
Progressive Scan DVD Players
اگر شما از یک تلویزیون امروزی HD استفاده می کنید از پلیرهایی با این تکنولوژی جهت مشاهده تصاویر با کیفیت بالاتر استفاده کنید.با این امکان تصاویر در هر ثانیه 60 بار رفرش شده و تصاویری تیزتر و بدون لرزش حاصل آن است.
سایر خصوصیات و امکانات
برای تولید تصویر بهتر اکثر پلیرها از چیپ پردازشی 10 بیتی DAC (Digital to Analog Converter)استفاده می کنند.
بیشتر پلیرها دارای playback و forward و reverse برای جستجوی سریع بر روی صحنه ها بوده و بسیاری نیز دارای امکان حرکت آهسته و فریم به فریم در حرکت به جلو(forward) و برخی نیز دارای همین امکان در حرکت به سوی عقب(reverse) می باشند.
برخی از آنها دارای قابلیت بزرگنمایی برروی تصویر یا بخشی از تصویر می باشند.
اگر شما دارای تلویزیونی با نسبت تصویر 4:3 هستید برخی از DVD Player ها قادرند تصویر را به همان نسبت در آورده و از نوارهای مشکی آزار دهنده بالا و پایین صفحه نمایش جلوگیری کنند. این پلیرها باید دارای نسبت 1.85:1 باشند.و پلیرهای دارای نسبت 2.35 همچنان دارای نوار مشکی خواهند بود.